Mäso Highland Cattle - PILMONT

Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Mäso Highland Cattle

Farma Highland Cattle

Hovädzie mäso z plemena Highland Cattle sa považuje za najkvalitnejšie mäso, ktoré je biologicky najvhodnejšie i vďaka svojim biosyntézam, ktorých proces je tvorený v predžalúdku, kde sa obohacuje o bielkoviny, enzými, vitamíny a iné špecifické látky. Výnimočná je chuť, vôňa, farba, šťavnatosť, ktoré zaručujú gurmánsku delikatesu, obzvlášť z plemena Highland.

Zrenie mäsa

Zrenie mäsa je po porážke zvieraťa jeden z najdôležitejších procesov. Počas autolýzy, odborne nazvaný tento proces sa postupne pri zrení uvoľňuje stuhnutosť svalov, väznosť, rastie jehlo PH, krehkosť, rozpustnosť bielkovín. Doba zrenia je závislá na druhu mäsa a jeho teplote. Obvykle sa schladzuje na +2 stupne Celzia, zrie v chladiacom boxe pri teplote +2 až -2 stupne Celiza. Optimálna doba zrenia je 7-10 dní.

Laboratŕne rozbory ukazujú, že hovädzie mäso plemena Highland Cattle má podstatne nižší obsah tuku a cholesterolu než ostatné druhy zvierat. Je vhodné pre prípravu diétnych pokrmov, pretože obsahuje vysoký podiel bielkovín.
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky